Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Konya Gastronomi Turu

Konya’nın kadim tarihinin vazgeçilmez lezzetlerinden Selçuklu ve Mevlevi mutfak kültürünü yakından tanıyıp
deneyimleyebileceginiz unutulmaz bir tur sizleri bekliyor..

Mevlâna’nın, ilahi ask siirlerini toplayan Divan-ı Kebir adlı eserinde geçen “Hamdım, pistim,
yandım” sözü, buna bir örnek. Ünlü âlimin, tasavvuf ile ilgili bilgilerin yanı sıra sundugu
yemek reçeteleri de, kendi çagının yemek kültüründen bizlere sundugu birer hediye…

Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
Tur Hareket Tarihleri:

Tur Programı

  • 1. Gün
    Mevlana Müzesi, Sems-i Tebrizi Türbesi, Ince Minareli Medrese, Alaaddin Tepesi

    Konya Tren Garında acentamız görevlisi ile bulusarak misafirlerimizi bekleyen aracımıza alarak turumuza baslıyoruz. Mevlana Müzesi’ne geçiyoruz. Mevlana Müzesi’ nde Mevlana Celaleddin Rum - i ve diger Mevlevilerin mezarlarını ziyaret ettikten sonra Sultan Selim Cami ziyareti yapıyoruz.13. Yüzyıl Konya'sının canlandırıldıgı Konya Panorama Müzesi ziyaretimiz olacak. Ardından Hz. Mevlana’ nın hayatında devrim yapmıs 13. Yüzyılın en önemli sahsiyetlerinden biri olan Sems–i Tebrizi Türbe ve Camisini ziyaret ediyoruz. Selçuklu tas isçiliginin nadide  örneklerinden olan Ince Minareli Medrese. Rehberimizle birlikte burayı gezdikten sonra Alaaddin Tepesinde bulunan 9 Selçuklu sultanının kabrinin bulundugu Alaaddin Camiini ziyaret ediyoruz. Bir günlük mistik Konya turumuzu tamamlayarak aksam yemegi için restoranımıza geçiyoruz. Yemekten sonra her Cumartesi Mevlana Kültür Merkezinde icra edilen sema ayinine gidiyoruz. Ögle yemeginde Konya’nın en meshur yemegi olan Etliekmek var. Çok özel bir restoranda yöresel lezzetlerin tadına bakacagız.
    Aksam yemegimizi restoranda alacagız. Menümüz Selçuklu ve Mevlevi mutfagından olacak. Bir
    yandan bu kadim medeniyetin lezzetlerini tadarken bir yandan da yedigimiz yemeklerin hikayelerini dinleyecegiz.

  • 2. Gün
    Tropikal Kelebekler Bahçesi, Sille, Meram Bagları

    Otelimizde alacagımız kahvaltıdan sonra Konya Selçuklu’da bulunan iç Anadolu bölgesinin ilk ekolojik sistem üzerine kurulmus olan Konya Tropikal Kelebekler Bahçesini geziyoruz. Bahçeye girdiginiz zaman binlerce bitki ve kelebegin bulundugu büyüleyici bir atmosfer ile karsılasacaksınız. Daha sonra tarih boyunca barısın ve hosgörünün sembolü olan Konya’da Hristiyanlar ve Müslümanlar yüzyıllarca birlikte yasamıs, birlikte çalısarak bozkırın ortasında adeta bir vahaya benzeyen Konya’nın merkezine 8 km uzaklıktaki Sille adındaki küçük köyü yaratmıslardır. Sille’de mutlaka görülmesi gereken bir diger önemli eser ise Aya Elena Kilisesi’dir. Buradaki Aya Elena Kilisesi, camileri, köprüleri ve tarihi evleri görüyor, Sille Deresi kenarında kurulmus çay bahçelerinde dinlenme fırsatı buluyoruz. Buradaki kısa soluklanma molamızın ardından, yönümüzü Meram’a çeviriyoruz. Ögle yemegi için  restoranımıza geçiyoruz.
    Ögle yemeginde furun kebabı var. Furun kebabı, sürekli ilgilenilerek alt-üst çevrilerek bakır kazanlarda pisirilen bir yemektir. Konya mutfagının simge yemegidir.Kuzu etinin ön kol gerdan ve kaburgasından yapılan furun kebabı, etin kendi yagıyla mese odunu
    atesinde tas fırında yaklasık 7 saat pisiriliyor.
    Taş köprü Tavus Baba Türbesini (Tuzcu Baba) ve Meram deresi'ni gördükten ve burada çay kenarında kahve için serbest zamanın ardından Tren Garına geçiyoruz ve misafirlerimizi ugurluyoruz. 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Ek Bilgiler

İptal Şartları

Vize Bilgileri

Yorumlar